“KOVAČI” – premijera – subota, 10. oktobar, 20 sati ( broj mesta ograničen)

Posted by | October 05, 2020 | Aktuelno | No Comments

Komedija “Kovači”, po tekstu Miloša Nikolića, imala je mnogo izvedbi u pozorištima u Srbiji, a u subotu se premijerno prikazuje i kikindskoj publici. Negde je igrana sa četiri, a sada će se igrati u izvornom obliku, sa tri lica, koja će tumačiti Mihailo Laptošević, Branislav Knežević i Marina Vodeničar.
– Ta priča o ličnim, individualnim patnjama prevarenih muževa, otvara širu problematiku i govori o nacionalizmu. Iako potiče iz Drugog svetskog rata, taj komad ne gubi na značaju, jer smo svedoci da je poslednjih 30 godina u svetu mnogo ratnih sukoba. Zato se treba vraćati na tu problematiku – rekla je rediteljka Tijana Vasić, na današnjoj konferenciji za medije.
Mihaila Laptoševića kikindska publika zna iz niza predstava. Nedavno je dobio zaposlenje, postao je stalni član kikindskog ansambla, a u subotu će tumačiti lik čoveka koji slučajno saznaje da nije biološki otac svog sina.
– Kao i većinu muškaraca, to ga jako uzdrma, ali ne dođe do krajnjeg postupka, ne ubija čoveka koji mu je napravio sina, jer zaj drugi čovek i sin jako liče. Ako bi ubio tog čoveka, ubio bi i sina- objasnio je Laptošević.
Ženu oko koje se vrte sudbine trojice muškaraca, sina i dvojice očeva, jednog biološkog i drugog koji ga odgaja, igra Marina Vodeničar.
– Lujza je Peterova žena, kojeg igra Bransilav Knežević, a onda se pojavljuje Aca, kojeg igra Mihailo. To je priča o običnim ljudima i njihovim sudbinama koje su neobične i interesantne za pozorišnu predstavu. Radnja je mnogo dublja od komičnih situacija u koje oni upadaju, to je priča o besmislu nacionalizma i njegovoj štetnosti, u šta smo mogli neposredno i da se uverimo – navela je Vodeničar .
Ona je poručila da su “Kovači” interesantna, intrigantna i zabavna predstava.
– Odlučili smo se za ovaj komad, jer je tekst odličan – kaže direktor Nikola Joksimović i dodaje da će se do kraja godine igrati postojeći repertoar.

Igraju: Branislav Knežević, Mihailo Laptošević i Marina Vodeničar.
Velika scena: do 100 gledalaca (broj mesta je ograničen zbog epidemije virusa kovid)
Gledaoci su obavezno da nose maske, a pre ulaska meriće im se temperatura.

Rezervacije na: 0230/422 638.