Novi projekat – predstava “KAUBOJI” Kokana Mladenovića

Posted by | September 17, 2014 | Aktuelno | No Comments

ornament

Narodno pozorište iz Kikinde namerava da narednu pozorišnu sezonu otvori premijerom predstave „Kauboji“ koju će po tekstu Saše Anočića režirati Kokan Mladenović. U pitanju je projekat koji u svakom pogledu nadilazi dosadašnje projekte Kikindskog pozorišta. Saradnici, koji će biti angažovani, trenutno su među najboljima u svom poslu u Srbiji, počev od reditelja Kokana Mladenovića, scenografkinje Marije Kalabić, kostimografkinje Tanje Radišić, kompozitorke Irene Popović i ostalih.
Na velikom ispitu, pre svega organizacionom će biti i Kikindsko pozorište, a naročito glumci od kojih će se zahtevati svi elementi scenske igre, od glume, pevanja, igranja pa do sviranja. U podeli će se naći, kao gošća, trenutno jedna od najboljih mladih pozorišnih glumica Emina Elor , dobitnica Sterijine nagrade.

kokan

Kokan Mladenović

Kako je u pitanju predstava koja imata elemante mjuzikla, vrlo je zahtevna za glumce i fizički i psihički:

-Predstava „Kauboji” je jedna lepa, ljudska pozorišna priča, ali i raskošna komedija. Predstava je sama po sebi beskrajno teška, jer podrazumeva ne samo sposobnost glume, nego i fizičku sposobnost izvođača, učenje koreografija, sviranja i pevanja. Verujem da će Kikinđani nakon ove predstave biti ponosni na svoj ansambl – rekao je Kokan Mladenović i izrazio veliko zadovoljstvo što sarađuje sa ansamblom kikindskog Narodnog pozorišta koji je okarakterisao kao spretan, vredan i duhovit.

Predstava se bavi pozorištem. Priča prati sudbine 57 likova, koje tumači 13 glumaca, koji se uzdižu iznad svojih neuspeha i svoje neznanje pretvaraju u pozorišnu veštinu. U predstavi igra Emina Elor, glumica novosadskog Mađarskog narodnog pozorišta koja je ovenčana „Sterijinom nagradom”:

– Drago mi je što mi se pružila prilika da ponovo sarađujem sa ekipom kikindskog pozorišta. Izuzetno je vredna i radna ekipa. Najbitniji je taj trud koji se pominje i ističe i u samom komadu – rekla je Emina Elor.

Glumac kikindskog ansambla Dragan Ostojić izrazio je zadovoljstvo svojim angažmanom u predstavi:

– Ovaj komad zaista traži i fizičku spremnost i pevačke mogućnosti, a sa druge strane, sadrži toplu ljudsku priču i zaista sam srećan što radimo komad koji je pozitivan. U predstavi igram reditelja predstave koji doživljava i uzlete i padove – otkrio je Ostojić.

Premijera predstave očekuje se 5 oktobra, a direktor Narodnog pozorišta Brane Marijanović izrazio je očekivanja da će predstava naići na pozitivnu kritiku publike, ali i stručne javnosti:

– Predstavom „Kauboji” započinjemo novu sezonu. Smatram da smo napravili dobar izbor što se tiče teksta, i što se tiče saradni – Kikindska publika je takva da naginje komediji, pa se nadam da

će zavoleti i ovu predstavu – zaključio je Marijanović.

 

Reditelj: Kokoan Mladenovićkauboji2

Scenograf: Marija Kalabić

Kostimograf: Tanja Radišić

Kompozitor: Irena Popović

IGRAJU:

MARKO GVERO

ĐORĐE MARKOVIĆ

NIKOLA JOKSIMOVIĆ

DRAGAN OSTOJIĆ

SLAVOLJUB MATIĆ

MILJAN DAVIDOVIĆ

BRANISLAV ČUBRILO – RUS

BRANISLAV KNEŽEVIĆ

GORDANA RAUŠKI

TANJA MARKOV

bottom


Leave a Reply

Your email address will not be published.