OTVOREN NOVI, MODERAN ULAZ U POZORIŠTE

Posted by | December 18, 2019 | Aktuelno | No Comments

U utorak uveče, (17. decembra 2019.) pre početka predstave, otvoren je novi ulaz u pozorište. U salu se sada ne ulazi iz mračnog dvorišta, već sa gradskog trga, od crkve, u moderan i prostran foaje, koji ima oko 200 kvadrata.

U novom ulazu su: biletarnica, garderoba, toaleti u koje mogu da uđu i osobe u invalidskim kolicima. Odatle se ide na balkon. Ispred ulaza je mali, uređeni trg, koji se uklapa u postojeću ambijentalnu celinu.

Novi pozorišni prostor, na koji se čekalo od samog početka, dakle punih 69 godina, na upotrebu je predao gradonačeknik Pavle Markov, koji je rekao da je ovo važan događaj i za grad i za pozorište.

– Na jednom od najlepših trgova u Srbiji sada imamo novi, mali trgi i moderan ulaz koji se lepo uklapa u postojeću celinu. Pozorište ovako nešto i zaslužuje, jer je reč o velikom kulturnom nasleđu, koje obavezuje sve nas. Ovo je novi impuls u razvoju pozorišta – rekao je Markov.

Izjavu medijima dali su i direktor Nikola Joksimović, bivši dugogodišnji direktor i glumac Branislav Šibul o aktivni čkan ansambla Branislav Čubrilo.

– Zaslužujujemo ovaj moderan objekat koji se odlično uklapa u ovaj deo gradskog jezgra i našeg trga. Trudićemo se u narednom periodu da kvalitet našeg programa dovedemo na još veći nivo, ali i da kroz ovaj foaje u pozorišnu salu uđe još veći broj publike – kazao je Joksimović.

Prisećajući se teških uslova u kojima je pozorište nekada radilo, Branislav Šibul je rekoa:

– Ovo je izvanredno. Konačno, posle toliko godina imamo ovako nešto. Sigurno će biti i jedna vrsta podstreka za pozorište za jedan još angažovaniji rad, al ii za publiku. Nadam se i da će grad dati podršku da bude https://www.cialispascherfr24.com/cialis-prix-tunisie/ više premijera – rekao je Šibul.

Za glumca Branislava Čubrila Rusa ovo je veliki događaj:

– Tvrdim das mo imali jedan od najilegalnijih ulaza u pozorište u Evropi. Kad bi neko dolazio u pozorište, delovao je kao pravi ilegalac koji je ulazio kroz suvi ulaz i dvorište. Više nije tako. Ovo je svima nama na ponos – ocenio je Čubrilo.

Ukupna ulaganja u izgradnju novog ulaza su oko 35 miliona dinara. Novac je obezbedila lokalna samouprava. Pet miliona dinara dao je NIS putem projekta „Zajednici zajedno“.

Više fotografija sa otvarаnja možete videti na Fejsbuk stranici : Народно позориште Кикинда.