Predstava „Nosorog“ gostovaće u Hrvatskoj

Posted by | September 22, 2017 | Aktuelno | No Comments

Direktor našeg pozorišta Brane Marijanović juče je, na sastanku u Vukovaru, dogovorio gostovanje u Hrvatskoj. Naša predstava „Nosorog“, koju je po tekstu Ežena Jonska režirala Snežana Trišić, gostovaće u Vukovaru 25. novembra, a dan kasnije igraćemo je u Vinkovcima, u okviru programa obeležavanja stogodišnjice pozorišne umentosnti u tom gradu.

Detalji našeg gostovanje u Hrvatskoj dogovoreni su na sastanku u Vukovaru na kojem su bili Marijanović, Ivanka Miličić, direktor Javne ustanove u kulturi „Hrvatski dom“ u Vukovaru i Zdenko Rečić, direktor Gradskog kazališta „Joza Ivakić“ u Vinkovcima. Razgovoru je prisustvovao i generalni konzul  Srbije u Vukovaru Milan Šapić, koji će biti domaćin našim glumcima na večeri u Vukovaru.

Novi odlazak našeg ansambla u Vukovar i Vinkovce, nastavak je ranije uspustavljene saradnje našeg pozorišta sa kazalištem „Joza Ivakić“ iz Vinkovaca. U tom gradu već smo gostovali sa nekoliko predstava, a naša publika u Kikindi imala je priliku da više puta gleda predstave naših kolega iz Vinkovaca. Njihovo gostovanje u Kikindi očekujemo 14. i 15. novembra, i to sa dve predstave: „U babinom gnijezdu“ i „Perverznjak“.