Pripremamo novu predstavu – „Ordinacija“- premijera 28. aprila

Posted by | April 19, 2017 | Aktuelno | No Comments

Poštovana publiko, sa radošću Vas obaveštavamo da pripremao novu predstavu, koju režira Nenad Gvozdenović. Biće to komedija „Ordinacija“, za koju je tekst napisao neuropsihijatar i aforističar Slobodan Simić iz Beograda. Ovaj komad do sada je igran samo u pozorištu u Makedoniji, a u Srbiji ga prvi put priprema naš ansambl. „Ordinacija“ će biti 331. premijera našeg pozorišta.

Povodom nove predstave danas je u našem pozorištu održana konferencija za medije, na kojoj je reditelj Gvozdenović rekao da je originalni tekst Slobodana Simića adaptirao i prilagodio za scenu. Tako će „Ordinacija“, koja je u osnovi bulevarska komedija, biti komedija situacije.

– Glavni junak ove priče je automehaničar, koji postaje lažni doktor i pokušava da leči pacijente, a da oni uopšte ne sumnjaju u njega. On misli da su doktori šarlatani i da su površni, da samo prepisuju recepte i da bi i on to mogao. Nakon opklade sa svojim prijateljem lekarom,  on postaje lažni doktor u njegovoj ordinaciji, prima pacijente, a to dovodi do niza komičnih situacija, koje će, nadamo se, nasmejati publiku – objašnjava Gvozdenović.

Glavnu ulogu, lik automehaničara Miće, igra Branislav Čubrilo Rus, koji ovom ulogom obeležava 40 godina rada u pozorištu.

– Automehaničar misli da je lako biti lekar, da i on  može da prepiše recept i to je to.  Ali postajući lažni doktor u ordinaciji se susreće sa nizom situacija koje nikada nije ni zamišljao. Saznaje kakvih sve pacijenata ima, kakve probleme imaju, na šta se žale, šta pričaju, šta traže od lekara, kako se ponašaju i ko sve dolazi u ordinaciju. On upada u vrzino kolo sa pacijentima – kaže Čubrilo.

Pravog doktora igra Dragan Ostojić, medicinsku sestru Mina Stojković, a pacijente: Tanja Markov, Slavoljub Matić, Miljan Davidović, Branislav Knežević i kao gošća ansambla, Ana Stefanović-Bilić, koja je 14 godina živela u Austriji.

Scenograf i kostimograf „Ordinacije“ je Zoran Čalija, a muziku pripema Nikola Marčeta.

Premijera je u petak, 28. aprila, a prva repriza već narednog dana, u subotu, 29. aprila.