„PRS’O“ – Toša Jovanović, Zrenjanin – Subota 11. jun od 20 sati

Posted by | June 09, 2016 | Aktuelno | No Comments

ornament

„PRS’O“ – Toša Jovanović, Zrenjanin

Subota 11. jun od 20 sati

režija i izbor muzike: Olivera Đorđević
scenografija i kostimografija: Diana Radosavljević Milović
koreografija: Andreja Kulešević
ilustracije: Marko Milović
lektorka: Milica Janketić
organizator na praksi: Tijana Milenov

LICA:

Kristin SANjA RADIŠIĆ
Keti NATAŠA LUKOVIĆ
Frederik SAŠA LATINOVIĆ k.g.
Frank ZVONKO GOJKOVIĆ
Žan-Bernar STEFAN JUANIN
Fabris DEJAN KARLEČIK
Danijel SNEŽANA KOVAČEV ČELAR
Žorž JOVAN TORAČKI
Agent osiguranja MILJAN VUKOVIĆ

Nova predstava Dramske scene zrenjaninskog pozorišta „Prs’o“ u režiji Olje Đorđević, biće premijerno izvedena na dan pozorišta, u četvrtak, 15. oktobra.

Rediteljka je danas medijima izjavila da viškovi zaposlenih i otkazi nisu vesela tema, ali da je pokušala da te probleme sagleda sa vedrije strane. Otuda se u praizvedbi ovog komada prepoznaje spoj različitih žanrova, od socijalne satire, preko vodvilja, farse, do crne komedije i komedije apsurda. Sve to bi trebalo, po njenim rečima, da bude dobar recept za smeh, koji neizostavno prati gledanje svih njenih predstava koje je radila u zrenjaninskom pozorištu.

Đorđevićeva  je dodala i da je izazov raditi komad koji s lakoćom obrađuje svakodnevnicu, u kombinaciji nekoliko žanrova, poput vodvilja, farse i crne komedije.

Na konferenciji za novinare govorili su i Ivana Kukolj Solarov direktorica NP “Toša Jovanović”, Dragan Ranisavljević ispred Kompanije “Gomex” koja je generalni sponzor pozorišne sezone 2015/16. , i deo glumačkog ansambla.

Glumci su izrazili zadovoljstvo zbog rada sa Đorđevićevom, ističući lakoću kojom su stvorili ovaj komad, a sve zahvaljujući tome što je rediteljka došla spremna sa jasno definisanim ciljem.

bottom

 


Leave a Reply

Your email address will not be published.