Rekonstrukcija kikindskog pozorišta

Posted by | January 17, 2015 | Aktuelno | No Comments

ornament

Ozbiljniji radovi na sanaciji i rekonstrukciji pozorišne sale kikindskog teatra nisu rađeni u proteklih 25 godina. Kikindska lokalna samouprava izdvojila je 3,5 miliona dinara upravo za tu namenu. Nakon ponovljenog tendera i izbora izvođača radova, ove nedelje otpočeli su radovi na kompletnom uređenju sale Narodnog pozorišta u Kikindi.

Iako je rekonstrukcija sale kikindskog teatra planirana tokom 2014. godinu, na raspisanom tenderu nije bilo zainteresovanih izvođača. Krajem prošle godine tender je ponovljen, a proteklih dana otpočeli su radovi na rekonstrukciji sale kikindskog Narodnog pozorišta. Ukupna vrednost planiranih radova je 3,5 miliona dinara.

“Radovi na rekonstrukciji pozorišne sale su i naše veliko zadovoljstvo, posebno uzimajući u obzir da od 1979. godine nije bilo ozbiljnijih radova, a da od 1994. Godine sala nije krečena. Pripremljene su i stolice za zamenu starih, dotrajalih, kao i radovi na izolaciji vlage. Mislim daćemo sada dobiti jednu dalo lešu salu., onakvu kakvu Narodno pozorište i teatarska publika u Kikindi i zaslužuju”, Stanislava Hrnjak, članica Opštinskog veća.

Izvođač radova je kikindska firma “Pemir”, sa podizvođačima, a planirani rok za završetak radova je 60 dana.

“Nadam se da ćemo sredinom marta ući u ovaj prostor i nastaviti svoje redovne aktivnosti. Problem nam predstavlja činjenica da u narednih 60-tak dana nećemo biti u prilici da radimo ovde, pa ćemo hteli- ne hteli, imati neuobičajeno veliki broj gostovanja”, kaže Brane Marjanović, direktor kikindskog Narodnog pozorišta.

Zgrada Narodnog pozorišta u Kikindi i sama pozorišna sala čine važan deo arhitektonskog nasleđa grada. Tokom aktuelnih radova biće konsultovani stručnjaci, arhitekte, dizajneri, kako bi na pravi način bila sačuvana autentičnost prostora, ali i prilagođena trenutnoj nameni. U kikindskom teatru je za ovu godinu najavljen i projekat dogradnje pozorišnog foajea, kroz model javno-privatnog partnerstva.

Izvor : RTV

bottom


Leave a Reply

Your email address will not be published.