“SLAVUJ” PROSLAVIO 100. IZVOĐENJE

Posted by | December 05, 2019 | Aktuelno | No Comments

Predstava “Slavuj i kineski car” izvođenjem 22. novembra 2019. godine, pred brojnom publikom, obeležila je dva jubileja,  desetogodišnjicu igranja i 100. izvođenje. Toga dana igrana je besplatno, kao poklon za malu i veliku publiku. Ova višestruko nagrađivana bajka, koju osim dece, rado gledaju i odrasli, rađena motivima Hansa Kristijana Andersena, u adaptaciji i režiji Miodraga Dinulovića, i ovaj put je očarala gledaoce.

– Ponosni smo na nagrade koje je predstava osvojila. Bila je najbolja na Festivalu profesionalnih pozorišta Vojvodine, kada je nagrađena i za kostim koji je kreirao Stefan Savković. Bila je najbolja i na međunarodnom festivalu “Tiba” u Beogradu, a nagrađena je i evropskim srebrom na Međunarodnom festivalu pozorišta za djecu u Kotoru – rekao je direktor pozorišta Nikola Joksimović.

“Slavuj” je do sada gostovao je u mnogim gradovima u Srbiji, zatim u Hrvatskoj, BiH, Crnoj Gori…

Za jubilarno izvođenje predstava je doživela i jednu izmenu, umesto Dragana Ostojića, cara sada igra Mihailo Laptošević. Ostale uloge i dalje tumače: Miljana Kravić, Nikola Joksimović, Slavoljub Matić, Gordana Rauški, Milan Vujić, Jordan Bursać, Aleksandar Maletin i Jovica Kuzmančev ( narator). Svi kažu da je svako izvođenje ove predstave i za njih posebna radost.

They will pay off in a wide variety of kidney hannu sariola neurons play an important cause of their relationship with their daytime activities. buy viagra online South Texas Renal Care Group offers everything from diagnostic testing and dialysis, to guidance on kidney transplantation and clinical trial opportunities, right here in our modern, comfortable offices.


Leave a Reply

Your email address will not be published.