“SLAVUJ” PROSLAVIO 100. IZVOĐENJE

Posted by | December 05, 2019 | Aktuelno | No Comments

Predstava “Slavuj i kineski car” izvođenjem 22. novembra 2019. godine, pred brojnom publikom, obeležila je dva jubileja,  desetogodišnjicu igranja i 100. izvođenje. Toga dana igrana je besplatno, kao poklon za malu i veliku publiku. Ova višestruko nagrađivana bajka, koju osim dece, rado gledaju i odrasli, rađena motivima Hansa Kristijana Andersena, u adaptaciji i režiji Miodraga Dinulovića, i ovaj put je očarala gledaoce.

– Ponosni smo na nagrade koje je predstava osvojila. Bila je najbolja na Festivalu profesionalnih pozorišta Vojvodine, kada je nagrađena i za kostim koji je kreirao Stefan Savković. Bila je najbolja i na međunarodnom festivalu “Tiba” u Beogradu, a nagrađena je i evropskim srebrom na Međunarodnom festivalu pozorišta za djecu u Kotoru – rekao je direktor pozorišta Nikola Joksimović.

“Slavuj” je do sada gostovao je u mnogim gradovima u Srbiji, zatim u Hrvatskoj, BiH, Crnoj Gori…

Za jubilarno izvođenje predstava je doživela i jednu izmenu, umesto Dragana Ostojića, cara sada igra Mihailo Laptošević. Ostale uloge i dalje tumače: Miljana Kravić, Nikola Joksimović, Slavoljub Matić, Gordana Rauški, Milan Vujić, Jordan Bursać, Aleksandar Maletin i Jovica Kuzmančev ( narator). Svi kažu da je svako izvođenje ove predstave i za njih posebna radost.