„SMRT ČOVEKA NA BALKANU“ U UTORAK NA „DANIMA KOMEDIJE“ – KARTE VEĆ RASPRODATE

Posted by | March 19, 2018 | Aktuelno | No Comments

Večeras u Jagodni počinje 47. festival “Dani komedije” i trajaće do 27. marta. Za prestižne nagrade takmičiće se sedam pozorišnih predstava – pet beogradskih i pozorišta iz Kikinde, Subotice i Vranja. Selektorka Ana Tasić odabrala je samo dve klasične komedije, dok su ostale crne komedije i tragikomedije što je, kako je objasnila, odraz produkcije u Srbiji.

Naše pozorište takmičiće se sa predstavom „Smrt čoveka na Balkanu“ po tekstu i u režiji Miroslava Momčilovića, nastupa u utorak uveče, 21. marta, i kako saznajemo karte su već rasprodate.

Na ovom prestižnom festivalu u našoj zemlji kao nagrade dodeljuju se statuete ćuran, za najbolju predstavu, režiju, scenografiju, tekst, za mladog glumca i glumicu, epizodnu ulogu… Najbolja predstava po oceni stručnog žirija, dobija nagradu „Mija Aleksić“, a najsmešnija, po oceni publike nagradu, „Miodrag Petrović Čkalja“. „Zlatnog ćurana“ za životno delo ove godine je dobio doajen srpskog glumišta Predrag Ejdus.

U žiriju će ove godine biti Nikola Zavišić, pozorišni reditelj i dramaturg, Srđan Aleksić glumac somborskog pozorišta i Olivera Milošević, urednica u Redakciji za kulturu RTS-a.

Pre nastupa na „Danima komedije“ u Jagodni, naše pozorište će sutra uveče gostovati u Paraćinu.