Star Wars: Episode VII – The Force Awakens 3D

Posted by | January 13, 2016 | Aktuelno | No Comments

ornament

Star Wars: Episode VII – The Force Awakens 3D
Star Wars – Buđenje sileStar_Wars__SRB_final_plakat

Subota 16. januar u 20 sati
cena karte : 300 din.

Dužina trajanja filma:     777 min
Država/Godina:     USA/2015
Žanr: naučna-fantastika, avantura
Glumci:Daisy Ridley, John Boyega,
Oscar Isaac, Adam Driver
Režiser:J.J. Abrams

Lucasfilm i reditelj vizionar Džej Džej Abrams udružili su snage da bi nas vratili ponovo u daleku galaksiju. „Star Wars“ se vraća na veliki ekran u 2D i 3D formatu, gledaćemo Harisona Forda, Marka Hamila, Keri Fišer, kao i Maksa fon Sidoua.

Kompanija Lucasfilm je 30. oktobra 2012. zvanično objavila snimanje epizoda 7, 8 i 9, ubrzo pošto je kompanija Disney kupila Lucasfilm od Džordža Lukasa za četiri milijarde dolara. Prvobitno je bio angažovan scenarista Majkl Arnt ali je odlučeno da scenario preprave Ejbrams i Lorens Kazdan, dok je konsultant na scenariju – Lukas.

Radnja se događa 35 godina posle zbivanja u „Povratku Džedaja“ a priča je smišljena na originalnim Lukasovim idejama nastalim sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka, tokom snimanja originalne trilogije. Film nema dodirnih tačaka sa knjigama u kojima se radnja dešava posle događaja u „Povratku Džedaja“.

Zanimljivo je da je muziku za film komponovao (kao i za prethodnih šest filmova) čuveni američki kompozitor Džon Vilijams. Film je sniman od maja do novembra 2014 u Abu Dabiju, londonskom Pajnvud studiju, na irskom ostrvu Skelig Majkl, u Dinskoj šumi i vojnoj bazi Grinam Komon.

bottom


Leave a Reply

Your email address will not be published.