Subota, 3. jun – “SLAVUJ I KINESKI CAR” – 19 sati

Posted by | May 31, 2017 | Aktuelno | No Comments

Višestruko nagrađivana predstava “Slavuj i kineski car” u subotu je na repertoaru u večernjem terminu. Po motivima bajke Hansa Kristijana Andersena, predstavu je režirao Miodrag Dinulović. To je komedija za decu, ali i za mlade od 12 do 18 godina, sa mnoštvom lutkarskih elemenata.

Ova divna bajka, sa mirisom dalekog istoka, je komedija za decu sa lirskim elementima, koja zabavlja gledaoce i postavlja neka pitanja. Predstava  govori o slobodi i neslobodi, o nečemu što je sila prirode koja je prelepa i kojoj se čovek mora prilogađavati. Tome nas uče istočnjačke discipline, jer mi Evropljani to ne znamo. Mi uništavamo prirodu i pokušavamo da je prilagodimo sebi – poručuje Dinulović.

Predstava obiluje elementima lutkarske igre, specijalnim lutkarskim efektima, kao i lutkama mega veličine. “Slavuj i kineski car” izuzetno je duhovita, jer adaptacija i dramatizacija bajke daju odličan prostor za igru.

Maske za ovu predstavu uradio je Nijaz Memiš, kostime Stefan Savković, a muziku Arpad Balaž.

Oav predstava nagrade je osvojila na Međunarodnom festivalu za decu u Kotoru, na Međunarodnom „Tiba“ festivalu u Beogradu i proglašena je za najbolju na Festivalu profesionalnih pozorišta Vojvodine.

Cena ulaznice : 150 dinara.